Subsidiekalender 2022 - Life Sciences & Health (LSH)

Benieuwd naar de subsidiekansen voor uw LSH-project? Neem contact op met Hezelburcht om zeker te weten dat u geen subsidie misloopt.

  • Europees
  • Nationaal
  • Regionaal
×

WBSO subsidie

€ 1.336 miljoen budget Innovatieve bedrijven

WBSO is de belangrijkste fiscale subsidie voor innovatieve bedrijven in Nederland. Met het instrument verlaagt u de loonkosten en uitgaven van uw R&D-projecten. Het voordeel kan oplopen tot € 350.000,- per aanvraag.

Lees meer
×

Horizon Europe

Onderzoekers, bedrijven, overheden € 95,5 miljard budget

Horizon Europe is hét subsidieprogramma van de Europese Commissie. Via dit programma wordt een gigantisch budget van bijna 100 miljard verdeeld over projecten binnen de pijlers [1] Excellent Onderzoek, [2] Globale uitdagingen & Industriële concurrentie en [3] Innovatief Europa. Benieuwd of uw project voor Horizon Europe in aanmerking komt? Neem contact op!

Lees meer
×

MIT Haalbaarheidsprojecten

Haalbaarheidsstudies van mkb'ers 40% subsidie

Ontvang tot € 20.000,- subsidie om de haalbaarheid van uw projectidee te onderzoeken. De subsidie is erg populair onder mkb’ers en werkt volgens het first come, first served principe. Dus dien een sterke aanvraag op de dag van openen in.

Lees meer
×

CEF Digital

Voor het ontwikkelen van doctoraatsprogramma Samenwerkingsverbanden van universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijvens

Met deze subsidie krijgt u ondersteuning voor het aanbieden en implementeren van doctoraatsprogramma’s. Hiermee krijgen universiteiten en bedrijven de mogelijkheid om programma’s op te zetten om promotiekandidaten op te leiden en hun creativiteit, innovatiekracht en inzetbaarheid te vergroten.

Lees meer
×

Innovatiebox

Voordelig Vpb-tarief: 9% Innovatieve bedrijven

U ontvangt extra belastingvoordeel over de winst die voortkomt uit innovaties. De WBSO is een belangrijk toegangsticket voor deze subsidie. Onze Innovatiebox specialisten hebben een effectieve methode ontwikkeld voor de Innovatiebox.

Lees meer
×

Eurostars 3

Innovatieve samenwerkingsprojecten Tot € 500.000 per aanvraag

Eurostars helpt innovatieve mkb’ers om samen te werken met minimaal één mkb’er uit een ander Eurostars land. U krijgt hiermee tot 50% subsidie voor de realisatie van een innovatief onderzoek- of ontwikkelproject.

Lees meer
×

Marie Curie Staff Exchanges

€ 72,5 miljoen budget Voor uitwisseling van medewerkers voor onderzoeks- en innovatieprojecten

Marie Curie Staff Exchanges faciliteert internationale en intersectorale uitwisseling van personeelsleden die betrokken zijn bij R&D-activiteiten. Academische instellingen en het bedrijfsleven kunnen hiermee duurzame samenwerkingsprojecten opzetten.

Lees meer
×

ERC Starting Grant

Onderzoekers met 2 tot 7 jaar ervaring Tot € 1,5 miljoen subsidie

De ERC Starting Grant is bedoeld voor onderzoekers met twee tot zeven jaar onderzoekservaring na het behalen van hun doctoraat. De beurs helpt bij het opzetten van een onafhankelijke onderzoekslijn.

Lees meer
×

ERC Consolidator Grant

Onderzoekers met 7 tot 12 jaar ervaring Tot € 2 miljoen subsidie

De ERC Consolidator Grant is bedoeld voor onderzoekers met zeven tot twaalf jaar onderzoekservaring na het behalen van hun doctoraat. Deze beurs helpt onderzoekers om hun onafhankelijke onderzoekslijn en team verder uit te breiden.

Lees meer
×

NWA Onderzoek op Routes door Consortia (ORC)

tot € 10 miljoen per aanvraag € 132,3 miljoen euro budget

Binnen deze call van de Nationale Wetenschapsagenda krijgen samenwerkingen met onderzoeksprojecten subsidie om tot wetenschappelijke en maatschappelijke doorbraken te komen. Kennisinstellingen, universiteiten en andere publieke en private organisaties kunnen een consortium vormen.

Lees meer
×

Marie Curie Postdoctoral Fellowships

Voor alle soorten onderzoeksprojecten Voor onderzoekers samen met universiteiten en bedrijven

Met Postdoctoral Fellowships kunt u onderzoekers met al wat meer ervaring (minimaal vier jaar onderzoekservaring na hun doctoraat) ondersteunen en hun internationale mobiliteit verbeteren. De onderzoeker vraagt de subsidie aan samen met de universiteit of het bedrijf.

Lees meer
×

MIT R&D-Samenwerkingsprojecten

Voor innovatieprojecten van samenwerkende mkb'ers Tot € 350.000,- per project

Subsidiekans voor innovatieve mkb’ers! Voor R&D samenwerkingsprojecten waarbij minstens twee mkb’ers werken aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product, productieproces of dienst.

Lees meer
×

ERC Advanced Grant

Tot € 2,5 miljoen subsidie Gevestigde principal investigators

De ERC Advanced Grant ondersteunt onderzoekers die de afgelopen tien jaar belangrijke onderzoeksresultaten hebben behaald binnen de wetenschap. ERC Advanced Grant ontvangers zijn de potentiële Nobelprijswinnaars van de toekomst.

Lees meer
×

Marie Curie COFUND

Max € 10 miljoen financiering

Dit Europese programma cofinanciert fellowships en Doctoral Projects in internationaal en interdisciplinair research. Centraal staat transnationale mobiliteit van onderzoekers.

Lees meer