Subsidiekalender 2022 - High Tech / ICT

Benieuwd naar de subsidiekansen voor uw High tech- of ICT-project? Neem contact op met Hezelburcht om zeker te weten dat u geen subsidie misloopt.

  • Europees
  • Nationaal
  • Regionaal
×

WBSO subsidie

€ 1.336 miljoen budget Innovatieve bedrijven

WBSO is de belangrijkste fiscale subsidie voor innovatieve bedrijven in Nederland. Met het instrument verlaagt u de loonkosten en uitgaven van uw R&D-projecten. Het voordeel kan oplopen tot € 350.000,- per aanvraag.

Lees meer
×

Innovatiebox

Voordelig Vpb-tarief: 9% Innovatieve bedrijven

U ontvangt extra belastingvoordeel over de winst die voortkomt uit innovaties. De WBSO is een belangrijk toegangsticket voor deze subsidie. Onze Innovatiebox specialisten hebben een effectieve methode ontwikkeld voor de Innovatiebox.

Lees meer
×

Horizon Europe

Onderzoekers, bedrijven, overheden € 95,5 miljard budget

Horizon Europe is hét subsidieprogramma van de Europese Commissie. Via dit programma wordt een gigantisch budget van bijna 100 miljard verdeeld over projecten binnen de pijlers [1] Excellent Onderzoek, [2] Globale uitdagingen & Industriële concurrentie en [3] Innovatief Europa. Benieuwd of uw project voor Horizon Europe in aanmerking komt? Neem contact op!

Lees meer
×

TruBlo Open Call #3

€ 75.000 voor de innovatiefase (Phase 1) en € 100.000 voor de demonstratie en pilotfase (Phase 2) Blockchain innovaties

Heeft u een idee voor een Blockchaininnovatie? Dit programma ondersteunt Blockchain innovaties van bedrijven, universiteiten en andere organisaties. Deze call is specifiek voor projecten die bijdragen aan het valideren en controleren van de betrouwbaarheid van informatie. Met name voor het controleren van content dat door iedereen gepubliceerd kan worden op het internet en social media.

Lees meer
×

Eurostars 3

Innovatieve samenwerkingsprojecten Tot € 500.000 per aanvraag

Eurostars helpt innovatieve mkb’ers om samen te werken met minimaal één mkb’er uit een ander Eurostars land. U krijgt hiermee tot 50% subsidie voor de realisatie van een innovatief onderzoek- of ontwikkelproject.

Lees meer
×

DHI subsidie

50% van de projectkosten Mkb'ers met internationale ambities

Met deze subsidie krijgt u ondersteuning om internationale markten te betreden met uw innovatie. U krijgt tot 50% subsidie voor haalbaarheidsstudies, demonstratieprojecten en voorbereidingsstudies.

Lees meer
×

MIT Haalbaarheidsprojecten

Haalbaarheidsstudies van mkb'ers 40% subsidie

Ontvang tot € 20.000,- subsidie om de haalbaarheid van uw projectidee te onderzoeken. De subsidie is erg populair onder mkb’ers en werkt volgens het first come, first served principe. Dus dien een sterke aanvraag op de dag van openen in.

Lees meer
×

Marie Curie Staff Exchanges

€ 72,5 miljoen budget Voor uitwisseling van medewerkers voor onderzoeks- en innovatieprojecten

Marie Curie Staff Exchanges faciliteert internationale en intersectorale uitwisseling van personeelsleden die betrokken zijn bij R&D-activiteiten. Academische instellingen en het bedrijfsleven kunnen hiermee duurzame samenwerkingsprojecten opzetten.

Lees meer
×

CEF Digital

€ 258 miljoen Alle soorten bedrijven en organisaties

Nieuw: CEF Digital voor het verbeteren van de digitale infrastructuur binnen Europa. Innovatieve projecten op het gebied van het 5G-netwerk, nieuwe clouddiensten en de aanleg van onderzeese kabels komen in aanmerking.

Lees meer
×

CEF Digital

Voor het ontwikkelen van doctoraatsprogramma Samenwerkingsverbanden van universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijvens

Met deze subsidie krijgt u ondersteuning voor het aanbieden en implementeren van doctoraatsprogramma’s. Hiermee krijgen universiteiten en bedrijven de mogelijkheid om programma’s op te zetten om promotiekandidaten op te leiden en hun creativiteit, innovatiekracht en inzetbaarheid te vergroten.

Lees meer
×

Digital Europe

Bedrijven, universiteiten en overheden € 1,98 miljard budget call 1

Een sterker digitaal Europa: dat is het doel van dit programma. Wilt u investeren of innoveren in digitalisering? Mogelijk komt u dan in aanmerking voor subsidie vanuit Digital Europe. Diverse soorten organisaties kunnen subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld cloud to edge-infrastructuur of kunstmatige intelligentie (AI).

Lees meer
×

MIT R&D-Samenwerkingsprojecten

Voor innovatieprojecten van samenwerkende mkb'ers Tot € 350.000,- per project

Subsidiekans voor innovatieve mkb’ers! Voor R&D samenwerkingsprojecten waarbij minstens twee mkb’ers werken aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product, productieproces of dienst.

Lees meer
×

RAAK-mkb

Tot € 300.000 per project Hogescholen en mkb'ers

RAAK-mkb is bedoeld voor praktijkgerichte onderzoeken van hogescholen in samenwerking met mkb’ers. Het doel van deze regeling is het stimuleren van innovatie binnen het mkb en het actueel houden van het hoger beroepsonderwijs.

Lees meer
×

Marie Curie Postdoctoral Fellowships

Voor alle soorten onderzoeksprojecten Voor onderzoekers samen met universiteiten en bedrijven

Met Postdoctoral Fellowships kunt u onderzoekers met al wat meer ervaring (minimaal vier jaar onderzoekservaring na hun doctoraat) ondersteunen en hun internationale mobiliteit verbeteren. De onderzoeker vraagt de subsidie aan samen met de universiteit of het bedrijf.

Lees meer
×

CEF Transport

€ 25,81 miljard budget Innovatieve transportprojecten

CEF-transport subsidie is bedoeld voor innovatieve projecten die het Trans Europese Transportnetwerk (TEN-T) verbeteren. De realisatie van duurzaam, geïntegreerd en efficiënt vervoer is van belang. Het programma opent jaarlijks tot en met 2027.

Lees meer